Bivša članica Spice Girls Emma Bunton i iskusni direktor razvoja Christopher Money, oboje roditelji, krenuli su 2017. godine u razvoj prirodne, nježne i održive alternative klasičnim pelenama u svojoj domovini Velikoj Britaniji, u pokušaju da razviju pelene koje ne iritiraju osjetljivu dječju kožu pelene – Kit & Kin pelene koje su bolji izbor od običnih pelena jer su izrađene od nježnih ekološki prihvatljivih materijala koji ne sadrže štetne kemikalije, dok su vlažne maramice i kozmetika pogodne i za djecu i mame s najosjetljivijom kožom

Svi proizvodi su klinički ispitani, hipoalergeni, odobreni od dermatologa i certificirani od strane Soil Association.

Pahuljasta celuloza bez klora koja se koristi za izradu pelena potječe iz održivih šuma, dok su prednje strane pelena, trake protiv curenja te rubovi i ambalaža izrađeni od biorazgradivog materijala. Korištenjem ekološki prihvatljivih pelena čuvamo prirodna staništa, brinemo o njihovoj obnovi i pomažemo smanjenju onečišćenja

Pelene su izuzetno mekane, nježne, dobro upijajuće i nježne prema nježnoj bebinoj koži, a ujedno su ukrašene modernim motivom životinja koji male guze čini još dražesnijima.

EKOLOŠKE

BIORAZGRADIVE

ANTIALERGIJSKE

Što su ekološki prihvatljive pelene?

Ekološki prihvatljive pelene su pelene čiji je cilj smanjiti njihov utjecaj na okoliš kroz korištene materijale i/ili proizvodne procese koji se koriste. To uključuje pelene (platnene) za višekratnu upotrebu, ali izraz se općenito odnosi na pelene za jednokratnu upotrebu koje su izrađene na održiv način. U Kit and Kin-u proizvodimo svoje pelene u tvornici s neutralnom emisijom ugljika koristeći održive materijale biljnog podrijetla. To uključuje upijajuću jezgru pelene koja sadrži drvnu pulpu s FSC® certifikatom potpuno bez klora iz šuma kojima se održivo upravlja i gelove na biološkoj bazi. Također smo jedini brend pelena koji kupuje prašume kako bi osigurao njihovu zaštitu. Zauvijek.

Hipoalergene pelene izrađene su uglavnom od biljnih i biorazgradivih materijala, stoga preporučujemo da slijedite ove jednostavne korake kako biste im pomogli da se što prije razgrade:

  • Iskorištenu pelenu svakako stavite u biorazgradivu vrećicu za pelene koja će omogućiti prolaz kisika.
  • Kada bacate vrećicu u kantu, ako je moguće, stavite je izvan bionerazgradive obloge kante (ali još uvijek unutar same kante) jer će to povećati izloženost kisiku.

 Jesu li pelene biorazgradljive?

Velika većina pelena izrađena je od biorazgradivih materijala. Puno veći udio od ostalih eko pelena i naravno potpuni napredak u odnosu na pelene napravljene od petrokemije. Trenutačno ne postoji biorazgradiva alternativa za čičak trake i elastike u manžetama za nogice, ali uvijek smo u potrazi za novim materijalima čim postanu dostupni. Biorazgradivost uvelike ovisi o uvjetima odlagališta i pristupu kisiku, ali u pravim uvjetima naše će se pelene biorazgraditi mnogo brže od plastičnih pelena. Također smo u razgovorima s lokalnim općinama, radimo na mogućnosti recikliranja korištenih pelena.

  • Najpriznatija eko pelena na tržištu. Uključujući Dermatest, Allergy Certified, FSC i Carbon Neutral Plant.
  • Sloj koji se brzo suši za trenutno upijanje i zadržavanje vlage, održavajući bebinu stražnjicu udobnom.
  • Patentirana tehnologija kanala za ravnomjernu raspodjelu tekućine oko pelene znači da se pelene ne opuštaju i da imaju 12 sati zaštitu od curenja.

Vaše se pelene izrađuju u tvornici s neutralnim ugljikom u EU. Svako prodano pakiranje također pomaže u zaštiti hektara dragocjene prašume. To sprječava oslobađanje 13 tona ugljika sa svakom pretplatom na eko pelene.

  • Vanjska podstava: 100% održivi materijali
  • Unutarnja podstava: 100% održivi materijali
  • Manžete za noge: 100% održivi materijali
  • Upijajuća jezgra: pahuljasta pulpa potpuno bez klora s FSC® certifikatom i SAP na biološkoj osnovi
  • Pakiranje: 100% održivo

Naši proizvodi izrađeni su bez obrade klorom, lateksom, losionima, mirisima, najčešćim alergenima, ftalatom, optičkim izbjeljivačima ili organokositrom (MBT, DBT, TBT).

1 – Ekološki prihvatljive

Izrađene od održivih materijala biljnog podrijetla

2 – Brzo sušenje

Sloj visoke učinkovitosti za trenutno sušenje

3 – Izuzetno mekana udobnost

Najmekša podloga za zaštitu bebine guze

4 – Tehnologija kanala

Tekućina se ravnomjerno raspoređuje, bez opuštanja pelena, samo optimalna udobnost

5 – Izuzetno simpatične

Dva preslatka životinjska uzorka u svakom pakiranju

Ekološki vlažne maramice

Kit&Kin vlažne maramice su razgradive, hipoalergene i bez mirisa. Iznimno su mekane i izrađene od prirodnih materijala kamilice, krastavca i aloe vere. Oni umiruju i štite kožu vašeg mališana.

Potražite ih u trgovinama Baby Center.

Scroll to Top