Zdrava koža vaše bebe uz pažljivo odabrane Chicco proizvode

Bebina nježna koža treba redovitu i pažljivu njegu od samoga početka. Osnovne upute i pravilnu njegu obično se daju mladoj majci u rodilištu.

Bebina koža je osjetljiva i sklona suhoći. Učestala su područja vrlo suhe i nadražene kože, posebno na području pelena i na bebinim obrazima. Nježna i učinkovita njega kože, te upotreba proizvoda za koje je klinički i dermatološki dokazano da prijaju suhoj dječjoj koži pomoći će potaknuti regeneraciju kože i učiniti je ponovno glatkom i mekom.

Kako njegovati bebinu suhu i osjetljivu kožu?

Svakodnevna redovita njega podržava bebinu prirodnu barijeru kože i sprječava daljnju dehidaciju. Odaberite proizvode koji odgovaraju dječjoj njezi kože, što je klinički i dermatološki potvrđeno.

  • Nježno čišćenje: Vrijeme kupanja važno je vrijeme za povezivanje bebe i roditelja.

Upotrijebite mlaku vodu (umjesto prevruće ili prehladne vode, koja može prouzročiti dodatni gubitak vlage), ograničite vrijeme kupanja i odaberite blage proizvode bez dodatnih umjetnih formula.

  • Hidratantna njega: Važno je navlažiti djetetovo tijelo odmah nakon pranja kako biste spriječili daljnje isparavanje vode s kože. Možda ćete otkriti da jednostavna njega nije dovoljna i da suha i nadražena područja, poput dječjih obraza, ili pelena, trebaju češću njegu.
  • Pravilna zaštita: Ne izlažite bebu suncu. Ako se neizravno izlaganje ne može spriječiti, a dijete je starije od tri mjeseca, nanesite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, kako biste zaštitili njegovu osjetljivu kožu od štetnih sunčevih zraka i dodatne dehidracije.

Za pravilnu njegu nisu važni samo pažljivo odabrana kozmetika, već i detergenti kojima peremo dječju odjeću. Detergenti za pranje rublja i omekšivači trebaju biti nježni i primjereni nježnoj bebinoj koži. Važno je da nemaju intenzivan miris i da ne iritiraju bebinu kožu.

Brinući o mališanima, Chicco je razvio vlastitu liniju detergenata za pranje rublja i omekšivača. Dermatološki su ispitani i potvrđeni, te su biorazgradivi.

Dječjoj odjeći daju svježinu i mekoću. Ne iritiraju osjetljivu dječju kožu. Sastojci daju tkanini blagi i nježni miris, istodobno ne oštećujući tkaninu, a također čuvaju boje odjeće.

Scroll to Top